Utveckla webbsajt i Wordpress

Wordpress CMSIdag har det blivit nästan ett MÅSTE att ha en webbsajt/hemsida – om man bedriver någon form av affärs-verksamhet. Men teknikerna och verktygen för att utveckla och underhålla webbsajter förändras med åren. Idag surfar ca 25% från smartphones och surfplattor och då är det extra viktigt att webbsajten ser bra ut och fungerar att navigera på – även på dessa enheters avsevärt mindre bildskärmar och andra upplösningar.

Prognoser säger tom att om 2 år så sker hälften av vår surftid från mobila enheter.

Om man har planer på att göra om sin hemsida eller utveckla en ny så bör man beakta detta. Det kallas bl.a. Responsiv design när en webbsajt automatiskt anpassar sig efter den enhet som surfaren använder när han besöker webbsajten.

Det har blivit allt vanligare att webbsajter numera utvecklas med publiceringsverktyget WordPress som ursprungligen togs fram för och användes av bloggare. Men det är ett mycket kraftfullt verktyg som hela tiden vidareutvecklas och det finns många s.k. plugins som gör att man kan få en massa tilläggsfunktioner och utveckla riktigt avancerade webbsajter.

WordPress är väl förberett för responsiv design – det finns tom färdiga s.k. teman eller templates för det. Att utveckla en enklare webbsajt i WordPress kan de flesta göra men vill man ha lite personlig design & layout bör man anlita en webbutvecklare som verkligen kan Wordpress.

Om man då har lite egna krav på designen & layouten så kan det bli ganska kostsamt om man vänder sig till en ”vanlig” webbyrå. Jag kan tipsa om en webbyrå i Stockholm som kan ta fram webbsajter mha WordPress till ett rimligt pris. De heter WebsearchPro och är specialiserade på utveckling i Wordpress. De kan hålla lägre priser eftersom de har webbutvecklarna i Nepal men projektledaren och designern sitter i Stockholm. På så sätt får de lägre utvecklingskostnader och du kan få en snyggare eller mer avancerad webbsajt till ett lägre pris – än om du vänder dig till en traditionell webbyrå speciellt de på ”Fina Gatan” som ofta håller riktigt höga priser.

Så letar du efter en webbyrå wordpress så tycker jag du kan testa med att kontakta WebSearch Pro.

8 Jan 2014