Att välja halkbana i Stockholm

Bor man i Sverige och vill köra bil får man acceptera att det är halt ungefär 5 månader om året. Våra vägar, parkeringar, gator och andra ytor blir täckta med snö och is och att köra bil på detta är något helt annorlunda jämfört med att köra på barmark med torr asfalt.

Det är också därför alla svenska körkortsaspiranter måste genomföra riskutbildningar där det ingår ett test på en halkbana. Letar man efter Stockholm Halkbana på nätet får man fram flera olika förslag, men vilken ska man välja? 

Detta ska du kolla efter

Faktum är att det dyker upp nya halkbanor med jämna mellanrum i landet. Vissa bilskolor bygger egna, vilket är en bra sak. Men ska du välja halkbana i Stockholm idag är det två saker du ska titta efter:

  • Typ av halkbana: Det finns två olika typer av halkbana. Skid car är en bil med stödhjul som sänks ner i marken. När de börjar lyfta bilen tappar de vanliga hjulen fästet och det ska då simulera att köra i halka. Den andra typen är en riktig halkbana. Där kör du en riktig bil - på ett underlag som är halt. Detta är den den bästa metoden. 
  • Erfarenhet: Hur länge har de funnits? Erfarenhet inom halkkörning är väldigt viktig då det borgar för en bra utbildning för dig. Står det inget på deras sajt så fråga dem! 

Det går att boka halkkörning via körskolan, då löser de detta. Men för dig som kör helt privat är det alltid bra att ha lite koll när du väljer. 

30 Apr 2021