Vad kostar fönsterbyte på huset?

Tagit över en sommarstuga och vill renovera? Köpt ett gammalt hus där fönstren inte håller tätt? Eller äger du ett hus som är i behov av att byta fönster? Då har du säkert letat efter priser på vad det kostar. Ett fönsterbyte kan bli billigt, och det kan bli hur dyrt som helst. Här får du tips på vad du ska tänka på när du vill veta vad det kostar att byta fönster på huset. 

Mått, utseende & standard

Dessa tre punkter är de som avgör priset, förutom antalet fönster då såklart. Måtten är oftast det som är ett stort problem. Riktigt gamla hus kan ha olika stora fönster eftersom man byggde huset först, och sedan gjorde hål för de fönster som råkade finnas till hands. För att kunna installera nya fönster kan det krävas en del jobb just på de allra äldsta husen. 

Själva utseendet kan också var en faktor som påverkar priset. Specialfönster blir dyrare än om man väljer de som redan finns i lager. Detsamma gäller standarden. Vill du ha enkla fönster blir de billigare än treglasfönster med kross-skydd till exempel. 

Det bästa tipset är att be en glasmästare om råd innan det är dags att sätta igång. Be om en kostnadsfri offert och glöm inte att ange mått, antal fönster och vilken typ av fönster du vill ha. Du kan också be glasmästare att komma på besök. Då blir offerten mer exakt då de kan mäta själva. 

2 Aug 2021