Snabblånet som räddade mig

Det är en ganska lustig historia nu så här i efterhand. Förra veckan ringde pappa mig och frågade ifall jag ville vara med på en sak. Han spelar mycket på odds och jag försöker undvika att vara med, tycker bara man förlorar massa pengar och man vinner nästan aldrig. Jag frågade vad det var för idé och han sa att han hade något stort på gång. - Vi kan vinna flera hundratusen om vi gör det här rätt, sa han. Jag suckade och frågade vad det handlade om.

Idén var att om vi tillsammans satsade 4000 kr på ett ”säkert” vad så skulle vi nästan garanterat få 100 gånger pengarna tillbaka. Men han hade bara 2000 kr och ville att jag skulle vara med för samma summa. Jag sa att jag inte hade de pengarna men han svarade triumferande att jag skulle ta ett snabblån från Snabbfinans.se. Det kostade bara 395 kr och jag hade en hel månad på mig att betala fakturan. Jag tvekade och frågade om snabblån verkligen var en bra idé. Pappa sa att det inte var några konstigheter så jag ansökte, mot det sunda förnuftet, om ett snabblån.

Pengarna från snabblånet hade kommit och jag hade fört över dem till pappa som därefter gjorde vadet. Därefter tänkte jag inte så mycket på det och dagen efter ringde pappa. Han lätt upphetsad men inte direkt glad. Han sa att vi var en hästnos ifrån att vinna men jag skulle inte vara orolig då vi hade fått en liten vinst, exakt 2395 kr, precis det belopp jag skulle betala tillbaka. Döm min förvåning, vilket otrolig slump! Nu kanske sensmoralen borde vara att man inte ska ta snabblån men min erfarenhet blev ju varken positiv eller negativ. En rolig händelse var det hursomhelst.

11 Mar 2013