Bra att veta när du ska pendla över Öresundsbron

Har man precis fått ett nytt jobb i Danmark eller behöver ta sig regelbundet över Öresund av någon annan anledning kan det kännas hopplöst att behöva betala 375 kronor för att åka över Öresundsbron, som tur är finns det andra alternativ.

Det finns ett par olika respass eller BroBizz beroende på hur man vill ta sig över sundet. Vill man pendla med bil så kan man köpa ett bropass som man hittar på Øresundsbrons webbplats. Vill man resa med kollektivtrafiken så erbjuder Skånetrafiken två resekort som heter Jojo Period och Jojo Reskassa.

Jojo Period är giltigt i 30 dagar och det fungerar som så att man själv väljer från vilka datum det ska gälla, detta kort passar bäst för dem som reser ofta över Öresundsbron och redan efter en dryg vecka har man tjänat in kortpriset, som idag ligger runt 2000 – 2500 kronor beroende på vart man reser ifrån.

Jojo Reskassa däremot är ett reskort som man fyller på med vallfritt belopp. Kortet ger 20 % rabatt på resorna och passar perfekt för den som rese någon gång ibland.

För dig som ska resa regelbundet över Öresundsbron kan det vara aktuellt att ta reda på om man har rätt till reserättning. Något som kan minska kostnaderna ytterligare.

9 Dec 2013